Lærerig leg

– børns læring gennem samspil
Format: Bog
Sidetal: 237
Forfatter(e): Eva Johansson, Ingrid Pramling Samuelsson
kr. 310,00
ekskl. moms
kr. 387,50
inkl. moms

Denne bog handler om, hvordan pædagoger kan arbejde med leg og læring – hvordan legen kan være lærerig, og hvordan en målrettet lærevirksomhed kan have legens karakter. Nogle hovedspørgsmål er:

  • Hvilke muligheder og begrænsninger støder pædagoger på i forbindelse med at forene leg og læring?
  • Hvad karakteriserer de to begreber – og hvad har de til fælles?
  • Hvordan skabes og kommer læringen til udtryk gennem børn og voksnes
    samspil?

Bogen kommer også ind på, hvordan børnene selv opfatter forholdet mellem leg og læring. Det er en letlæst bog, der bygger på et omfattende forskningsarbejde, og hvor man kommer helt tæt på praksis – på børnene og pædagogerne – og hvor teorien formidles på en tilgængelig måde.

Eva Johansson og Ingrid Pramling Samuelsson er begge professorer i pædagogik. De forsker begge i børns læring ved institutionen for pædagogik og didaktik ved Göteborgs Universitet. Stig Broström har stået for dansk bearbejdelse og forord.

Bogen er en del af serien Pædagogik og udvikling.

Sådan skriver anmelderne:
Lektørudtalelse, Dansk BiblioteksCenter

Bogen har stor relevans på især pædagoguddannelsen, men også på læreruddannelsen (...) Bogen er forholdsvis letlæst og rummer mange praksiseksempler, som gør det let for studerende at kombinere teori med de erfaringer, de endnu ikke selv har gjort sig (...) Lærerig og interessant udgivelse for både pædagoger og lærere, som følger børnene i deres første år samt for studerende indenfor de pædagogiske fag.

Stig Broström, lektor, ph.d. i småbørnspædagogik, Aarhus Universitet.

Dette er en bog, vi længe har manglet. Den giver på én gang en teoretisk afklaring og praktisk illustration af, hvordan begreberne leg og læring kan forstås. Læs bogen, og bliv bedre til at støtte børns lærerige leg og legende læring.

Varenr.: 7131
ISBN: 9788772815749
Udgave måned/år: 08/11

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?