Ledelse i Morgen, Nr. 5. Februar 2021 (E-tidsskrift)

Format: E-Bog
Sidetal: 24
Forfatter(e): Lasse Reichstein, Anne Mette Kjeldsen, Lotte Bøgh Andersen, Micki Sonne Kaa Sunesen, Malene Ringvad, Frank Jensen, Henrik Fenger Lynggaard, Lene Zachariasen, Kim Martin Jensen, Christian Nyvang Qvick, Frode Boye Andersen
kr. 102,00
ekskl. moms
kr. 127,50
inkl. moms

Afstemt distribueret ledelse: Hvorfor og hvordan?
Af Anne Mette Kjeldsen og Lotte Bøgh Andersen
Denne artikel giver en introduktion til distribueret ledelse og pointerer vigtigheden af, at delingen af ledelsesopgaver er afstemt. En fælles opfattelse af målsætninger, rammer og handlerum er en forudsætning for, at distribueret ledelse kan forventes at bidrage til at skabe værdi. 

Distribueret ledelse gennem skolens ressourcepersoner
Af Micki Sonne Kaa Sunesen
Denne artikel giver et bud på, hvad distribueret ledelse er, og kommer med eksempler på, hvordan distribueret ledelse kan anvendes i skolens praksis via skolens ressourcepersoner. 

Faglig ledelse – en balance mellem direkte og indirekte ledelse af samarbejdet i skolen
Af Malene Ringvad, Frank Jensen, Henrik Fenger Lynggaard og Lene Zacharias
Denne artikel argumenterer for, at ledere træder til som trænere, der hvor samarbejdet halter, og lærer at balancere mellem indirekte og direkte faglig ledelse af samarbejdet. Lederen skal påtage sig opgaven at facilitere samarbejdet i skolens professionelle læringsfællesskaber i skolen. 

Få jeres vejledere og teamkoordinatorer ud over rampen
Af Kim Martin Nielsen og Christian Nyvang Qvick
Denne artikel sætter fokus på de udfordringer, der kan der opstå, når ressourcepersoner uden personaleansvar eller formelle ledelsesbeføjelser skal udøve indflydelse på kolleger, og på, hvordan den formelle leder kan understøtte ressourcepersonerne, så de trives og lykkes i rollen. 

Distribueret ledelse skal ikke distribueres
Af Frode Boye Andersen
Denne artikel giver en forståelse af distribueret ledelse, der peger på, at vi, hvis vi iagttager ledelse gennem et distribueret perspektiv, kan komme i lag med noget af den organisatoriske opgaveløsning, der ellers nogle gange forekommer at være uden for den formelle ledelses rækkevidde. 

Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: 7234-136-1
ISBN: 9788772341361
Udgave måned/år: 02/21

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?