10 tanker om leg

Format: Bog
Sidetal: 146
Forfatter(e): Helle Marie Skovbjerg
kr. 275,50
ekskl. moms
kr. 344,38
inkl. moms

Hvad er legen egentlig, og hvordan udfolder den sig?

Det giver denne bogs 10 TANKER OM LEG nogle klare bud på. Du præsenteres blandt andet for legens handlinger, stemninger og deltagelsesformer, og du får skærpet dit blik for at genkende legens mange udtryk – også dem, der nogle gange kolliderer med omgivelserne.

Du bliver desuden klogere på, hvorfor det kræver åbenhed og ikke mindst mod at gå ind i legen. Både som barn og voksen.

Hvad enten du er pædagog, lærer, forælder, museumsformidler eller aktiv i en forening, kan du bruge bogen til at skabe gode rammer for leg i hverdagen.

Bogen er skrevet af Helle Marie Skovbjerg, som er professor i leg og design ved Designskolen Kolding.

Smugkig i bogens indholdsfortegnelse og indledning her.

Sådan skriver anmelderne:
Kai Pedersen, Specialpædagogisk månedsblad

"Dette er bogen om leg - så er det sagt! Er du pædagog, lærer eller et legende menneske så er det bogen for dig. Læs bogen og gå så ud og leg - nyd livet. En skøn og nødvendig bog. Kom lad os lege!"

Christine Christensen, Lektørudtalelse, Dansk bibliotekscenter

Lettilgængelig og gennemarbejdet guide til legens mangfoldige univers. Forfatteren har stor viden om legens betydning, og den forskningsbaserede tilgang tilbyder en overskuelig faglig tilgang til at arbejde mere bevidst med legens potentiale.

Bodil Christensen i Folkeskolen

"10 tanker om leg giver alle pædagoger, lærere, museumsformidlere og forældre et argument for, at man gerne må bruge god tid på leg, der ikke har andet formål end at være netop 'leg'. Tak for det. Legen er en æstetisk oplevelse, der ofte taber sin intensitet og sin værdi, hvis der er for megen metabevidsthed omkring den. Meningen med legen er netop, at det er selvforglemmelse og en tilstand, hvor deltagerne i legen lader sig gribe af den fælles stemning."


Se hele anmeldelsen

Andreas Borg, indehaver, Social IQ

"Denne bog er et meget vigtigt bidrag i debatten om, hvad leg er og kan 'bruges til'.


Bogen giver en forståelse og respekt for legen. Hvad legen i sig selv betyder for barnets udvikling, for barnets evne til at være åbent tilstede i livet, og for barnets/menneskets evne til at være åben for og tage imod andres ideer. En måde at lære 'at frigøre sig fra at kontrollere fremtiden gennem allerede planlagte forestillinger, om hvor udfaldet præcist skal blive' (s. 26). Ikke mindst giver bogen viden om, hvordan barnet gennem leg udvikler tryghed og afprøver grænser som forudsætning for mod, åbenhed og tillid.


Helle Marie Skovbjerg tager os med på en rejse, hvor 10 perspektiver på leg udfoldes. Hun inviterer læseren til at forstå legens orden og den grundlæggende sociale aktivitet, som leg er. Det gør hun gennem konkrete eksempler, som viser, hvordan børn udøver legen sammen, og hvordan voksne og skolens orden enten kan modarbejde eller støtte børnene i legens udfoldelse – i deres fantasiudvikling og i fællesskaber i legen.


Arbejder du professionelt med børn, har børn eller børnebørn, er denne bog ualmindelig god til at forstå barnet og legen – i et nyt perspektiv."

Varenr.: 7995
ISBN: 9788771608588
Udgave måned/år: 03/21

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?