I børnehøjde, magasin nr. 2, okt/nov 2021

Format: Bog
Sidetal: 51
Forfatter(e): Signe Bjerre, Annette Haugaard, Sofie Henriksen, Margrete Brun Hansen, Julie Svensson Magelund
kr. 136,50
ekskl. moms
kr. 170,62
inkl. moms

TEMA: Forældresamarbejde

I dette nummer går vi all in på temaet forældresamarbejde. Undersøgelser viser nemlig, at forældresamarbejdet er noget af det, som pædagoger synes er det allersværeste ved jobbet.

Vores magasin I Børnehøjde gør dig klogere på de 0-6-årige. Magasinet handler om alt det, der rører sig på dagtilbudsområdet. Du får dybdegående artikler, interviews, reportager og meget mere. Og du møder både forskere, forfattere og ikke mindst praktikere, der fortæller om deres egne hverdagserfaringer.

INDHOLD

Stol på, at I og forældrene ønsker det samme
Dagtilbuddene kan gøre en reel forskel for børnene, hvis de samarbejder med forældrene. Men målet for samarbejdet skal være tydeligt, siger lektor og forfatter Stine Elverkilde.

Vi bruger rigtig meget tid på at samtale med forældrene
I den integrerede institution Fuglereden har leder Tine Engelbrekt Nielsen skabt en samtalekultur, der gør op med de svære samtaler med forældrene. Hendes udgangspunkt er, at det aldrig er barnet, der er noget galt med.

Den svære samtale
Samtaler med forældre kan være vanskelige, når det handler om et barns mistrivsel. Hvordan griber du det bedst an? Vi har talt med professor i pædagogik, May Britt Drugli.

Sådan hjælper du forældre med at stille krav til deres børn
Her får du Ann Elisabeth Knudsens råd til, hvordan du som pædagog kan hjælpe forældre med at tage voksenautoriteten tilbage.

Historisk har der aldrig været så mange forventninger til forældre som i dag
Far og mor er under massivt pres og tør sjældent sige nej, siger sociolog Maria Ørskov Akselvoll og opfordrer dagtilbud til at være mere opmærksomme på, hvad de kræver af forældrene.

Forældresamarbejde fra to perspektiver
Vi har mødt to pædagoger og to forældre til en kort snak om, hvad forældresamarbejde er for dem.

Samtaler mellem forældre og personale skal ikke kun handle om, hvor meget Emma har sovet og spist
Personalet i det sønderjyske dagtilbud skal fremover involvere dem langt mere i deres børns hverdag, så alle forældre føler sig betydningsfulde. For sådan vokser kvaliteten af det pædagogiske arbejde og børns læring, siger dagtilbudsleder Inge Muusmann.

Et godt forældresamarbejde skaber sammenhæng i barnets liv
Vi viser jer en håndfuld hverdagsdilemmaer, som I kan bruge til at reflektere over jeres samspil og de situationer, I møder hverdagen, når det handler om forældresamarbejde.

Se andre magasiner i serien I Børnehøjde
TEMA: Leg
TEMA: Børn i udsatte positioner

Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: 8133-2
ISBN: 9788772341910
Udgave måned/år: 11/21

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?