Worfor! Forunderlige fortællinger i et legende naturvidenska

Format: Bog
Sidetal: 226
Forfatter(e): Henriette Brun, rim og remser af Lotte Salling
kr. 388,50
ekskl. moms
kr. 485,62
inkl. moms

Børn gør det hele tiden - de spørger 'hvorfor?'

De 11 forunderlige fortællinger i denne bog åbner et legende univers, der netop svarer med sit eget [Worfor!] - bogens særlige sammentrækning af workshop og fortælling.

Hver fortælling tager fat på et naturvidenskabeligt emne lige fra det mikroskopiske; grundstoffer, proteiner og molekyler, til det makroskopiske; solsystemet og universet. Fra det allerældste; grundfjeldet og dinosaurer, til det nutidige og fremtidige; robotter og ekspeditioner til Mars. De farverige og sprudlende fortællinger er skrevet i øjenhøjde med de 5-8-årige og har til hensigt at tænde en gnist af interesse og nysgerrighed hos børnene, der kan udvides og næres gennem de mangesansede pitstops med aktiviteter, der hører til hver fortælling.

Med bogen i hånden har pædagoger, børnehaveklasseledere og lærere adgang til et let formidlet naturvidenskabeligt univers, hvor man hurtigt kan vælge de helt rette fortællinger og aktiviteter, der passer til den enkelte børnegruppe og den tid, man har til rådighed.

Bogen er rigt illustreret af en overflod af flotte fotos og ikke mindst af forfatterens egne, fantasifulde og inspirerende illustrationer.

Lajla Rosenberg, afdelingsleder, børnehaven Artibus i Gentofte

"Vi har af forskellige omgange brugt WORFOR universet i institutionen. WORFOR bogen er et inspirerede indspark til læreplanstemaet natur og science i børnehøjde. Sjove fortællinger der sætter gang i børns fantasi, kreativitet og nysgerrighed. Netop nu hvor pædagogikken er rykket udendørs, er det oplagt at åbne op for bogens magiske verden, som er velegnet til udendørs aktiviteter. Vi starter med at læse fortællingen op, som skaber rum for børnenes nysgerrighed og fordybelse! Vi laver væskelagkager, vejrgymnastik og marsrovere - der er nok at tage fat på og det er ligetil at gå til."

Marlene Muhlig, lærer på Søndermarkskolen på Frederiksberg, Cand.pæd. og læringskonsulent i billedkunst, håndværk og design i Undervisningsministeriet

"Vi har med succes afprøvet WORFOR bogens workshopfortællinger i indskolingen. Historierne i bogen er gode og billedskabende historier med en særlig sproglig karakter og humor. (...) Med bogen er der rig mulighed for nemt og hurtigt at skabe variation og bevægelse i undervisning i indskolingen og på mellemtrinnet. (...) Det er skønt at tage bogen under armen, gå ud i klassen og læse de farverige og sprudlende fortællinger op, at igangsætte forsøg og skabe æstetiske udtryk. Vi oplevede, at der er meget at undersøge, skabe og snakke om!"

Sådan skriver anmelderne:
Bjarne W. Andresen, Pædagogen.dk

Det er en helt særlig bog med et helt særligt navn. En naturvidenskabelig appetitvækker med nørdede fakta, eksperimenter hentet fra fysik/kemi og lege både til børnehaver og skoler. (...) Det er en virkelig lækker bog at læse, inspirerende i både layout og indhold.

Birgitta Wandborg, dagtilbudsleder

Vekselvirkningen mellem oplæsning, dialog, bevægelse ude eller inde, kreative udfoldelser, diverse forsøg, skaber rigtig god grobund for det gode læringsmiljø. Indholdet er en gave i tråd med den styrkede læreplan, hvor fokus nu også er på dannelse, sanser og science.

Dansk Bibliotekscenter

Det er en fantastisk forunderlig bog, som sprudler af kreativitet. Den indbyder til mange timers eksperimenterende forundringsstunder. Den er en gave til enhver, der vil arbejde legende og åbne det naturvidenskabelige univers for og med børn.

Varenr.: 7883
ISBN: 9788771607703
Udgave måned/år: 12/19
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?