Børnelivet i velfærdsstatens hænder

– En kritik af samtidens opvækstvilkår for vores yngste børn
Format: Bog
Sidetal: 238
Forfatter(e): Ole Henrik Hansen
Nyhed
kr. 269,00
ekskl. moms
kr. 336,25
inkl. moms

Børnelivet i velfærdsstatens hænder – en kritik af samtidens opvækstvilkår for vores yngste børn er en forskningsbaseret debatbog.

Bogen beskriver det lille barns udvikling og behov for nærværende og opmærksomme voksne – og den afgørende betydning, det har for barnets udvikling af social kognition, sprog, empati, selvværd og meget andet på både langt og kort sigt. Men ser man på kvaliteten i de danske dagtilbud, er de for en dels vedkommende ikke på et tilstrækkeligt niveau til at kunne dække børnenes behov.

En gruppe forældre ønsker derfor at have denne opgave selv. De tager konsekvensen og vælger at passe deres barn derhjemme. For hjemmepasning giver forældrene muligheden for selv at være den konstante, nærværende, opmærksomme voksne i barnets liv, der kan skabe vedvarende tætte og trygge relationer til barnet. Dermed generobrer forældrene muligheden for at give deres barn det, som deres forældreinstinkter byder dem. En sådan beslutning har dog konsekvenser for karriere og økonomi, og den fordrer politisk opbakning og handlekraft.

Bogen giver en stemme til de hjemmepassende forældre. Og med udgangspunkt heri, forskningen om små børns udvikling og kvaliteten i danske dagtilbud præsenteres nogle konkrete forslag til, hvordan vi kan ændre vilkårene for de yngste børn og deres familier.

Ole Henrik Hansen er praktikeren, der blev professor i småbørnspædagogik. Han forsker blandt andet i pædagogiske betingelser for de afgørende relationer mellem voksne og børn og mellem børnene i dagtilbud.

Udkommer 25. april 2024

Vil du anmelde eller omtale bogen, så skriv til info@dafolo.dk eller kommunikationsrådgiver Trine Hornemann på tho@dafolo.dk

 

Sådan skriver anmelderne:
Berlingske

Velfærdsstaten frarøver forældre afgørende egenskaber, mener professor. Nu opfordrer han os til at stritte imod.


Forsker og professor Ole Henrik Hansen opfordrer i en ny bog forældre til at overveje at tage deres børn ud af vuggestuerne. Velfærdsstaten kan ikke give vores mindste børn den omsorg, de skal bruge for at udvikle sig i de yngste år. 


Læs interviewet i Berlingske, 20. april 2024

TV 2

Flere vælger hjemmepasning, og den primære årsag overrasker forsker.


Den største udfordring ved hjemmepasningen er for mange familier den økonomiske, lyder det i ny undersøgelse.


Læs artiklen på TV 2, 20. april 2024

Varenr.: 8264
ISBN: 9788772343914
Udgave måned/år: 04/24

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?