Barnet bag diagnosen E-bog

Kundernes anmeldelser
(0 anmeldelser)
Format: E-Bog
Forfatter(e): Ib Hedegaard Larsen
kr. 225,00
inkl. moms

Når du køber e-bogen, bliver bogen leveret til din mailadresse inden for 15 minutter. E-bogen er i epub-format, og bogen er DRM-beskyttet. Bogen bliver låst til én bruger og kan derfor ikke videresendes til andre.

Barnet bag diagnosen er en debatbog, som sætter spørgsmålstegn ved den stadig mere omsiggribende brug af diagnoser, især i folkeskolen. En diagnose hjælper ikke i sig selv den voksne til at forstå og støtte barnet på en mere hensigtsmæssig måde. Den voksne må kunne se bag om diagnosen og søge indsigt i barnets livsvilkår, relationer og kvalifikationer, for det er her, kimen til den hensigtsmæssige støtte skal findes. Barnet bag diagnosen beskriver baggrund, indhold og ofte foreslåede behandlingstiltag for nogle af de hyppigst forekommende diagnoser og tager kritisk stilling til psykiaternes forståelse for og forklaring på børnenes vanskeligheder. Bogen er skrevet til lærere, pædagoger og medarbejdere i PPR - og til alle de studerende, som er ved at uddanne sig til disse hverv.

Bogen er en del af serien Specialpædagogik i tiden.

Sådan skriver anmelderne:
Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift

Bogen er et spændende tiltag og kan bestemt varmt anbefales som diskussionsoplæg i den debat, der er nødvendig i forhold til den udvikling der er i gang (…) 'Barnet bag diagnosen' er en bog, der sætter gang i refleksionerne!

Videnscenter for Bevægelseshandicap

Udgivelsens styrke er dens kritiske holdning til den stigende diagnosticering og buddet på et bredere perspektiv, der inddrager flere komponenter. Set i et sådan perspektiv er det ikke barnet, der er sygt, men de livsbetingelser, det er en del af. Der er tale om en række faktorer, der gensidigt indvirker på hinanden – og som ikke kan reduceres til afgrænsede kategorier og ensartede størrelser.

Lektørudtalelse, Dansk BiblioteksCenter

Et væsentligt indspark i debatten om den eksplosionsagtige udskillelse af børn til særlige foranstaltninger, som i stigende grad er brug af dæmpende medicin.

Varenr.: 7160-219-7
ISBN: 9788771602197
Udgave måned/år: 02/09

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?