Blik for samspillet

– reflekterende dialoger om hverdagens samspil i dagtilbud
Format: Bog
Sidetal: 280
Forfatter(e): Sofie Henriksen og Margrethe Brun Hansen
kr. 367,00
ekskl. moms
kr. 458,75
inkl. moms

Hverdagen i en pædagogisk praksis med børn er vigtig, kompleks og kræver omtanke.

Samspillene i hverdagen udgør grundlaget for jeres praksis, og de utroligt mange samspil med børn, forældre og kolleger påvirker, udvikler og understøtter de vigtige relationer.

Med denne bog får I en håndsrækning til at skærpe jeres blik for samspillet.

Bogen indeholder over 100 praksisfortællinger, hvoraf de 35 er visuelle samspilssituationer - som tegningen med Laurits og Eva på forsiden. Tegningerne indfanger hver især nogle genkendelige, finurlige, eftertænksomme og dilemmafyldte hverdagssamspil.

De er inddelt i fem vigtige fokusområder, som jer, der arbejder i dagtilbud, har indflydelse på, er en del af og har ansvar for: Følelser, Mestring, Sprog, Forældresamarbejde og Personalesamarbejde.

Bogen støtter jer I at sætte tiden i stå for en stund og forstørre hverdagens samspil, og med bogens spørgeramme ved hånden guides I til at være nysgerrige på jer selv og hinandens perspektiver, have reflekterende dialoger og sammen evaluere og udvikle jeres egne samspil og relationer.

Sådan skriver anmelderne:
Bente Søfeldt, dagplejepædagog

"Blik for samspillet er en meget velskrevet og let forståelig bog. Med sine tegninger, praksisfortællinger og generelle beskrivelse af det pædagogiske relationsarbejde bidrager den som egnet pædagogisk opslagsværk og redskab i både institutioner og dagpleje.
Det er en bog, der giver et tydeligt blik for det enkelte barns behov, og hvordan handlinger fra omverdenen påvirker børnenes udvikling og trivsel.”

Hanne C. Markussen, pædagog og arbejdsmiljørepræsentant

"Jeg var helt høj efter læsningen af Sofies og Margrethes inspirerende bog. Bogen tager fat i det mest essentielle: vores ageren som pædagogisk personale. Hovedfokus er på refleksion i den pædagogiske praksis, og det stemmer ligeledes utroligt godt overens med vores rolle som faglige fyrtårne. Den kan med lethed anvendes som et ideelt værktøj i arbejdet hermed.
Alle ansatte burde være så privilegerede at få denne bog, da den både er meget enkel og let anvendelig!
Jeg giver hermed alle bogens 274 sider min varmeste anbefaling.”

Mathilde Margrethe Graulund, Børn og unge

"Blik for samspillet skal skabe respekt for pædagogernes hverdag. Den viser, hvor vigtigt det pædagogiske arbejde er, og hvor væsentligt samspillet med børn, kolleger og forældre er. Med over 100 praksisfortællinger, hvor 35 er tegninger, kan pædagoger spejle sig i andres fortællinger og reflektere over deres egen praksis". 

Louise Klinge

"Forfatterne bidrager til at styrke læserens indsigt i mennesker - store som små - og vores relationer til hinanden, og samtidig beriges man af, at bogen er både fængende, rørende og praktisk anvendelig".

Varenr.: 8030
ISBN: 9788771609325
Udgave måned/år: 08/20
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?