Forældrenes betydningsfulde rolle i dagtilbud - reflektioner

Format: Bog
Sidetal: 153
Forfatter(e): Kirsten Birk Lassen
kr. 261,50
ekskl. moms
kr. 326,88
inkl. moms

Forældre og pædagogisk personale i dagtilbud skal samarbejde om at give børn de bedste muligheder for at udvikle sig, lære, trives og dannes. Et af de steder, hvor samarbejdetvirkelig har potentiale, er i dagtilbudsbestyrelser og forældreråd. Men hvordan får man omsat forældrenes engagement og velvilje til noget, der rent faktisk gør en forskel for børnene?

Dette centrale spørgsmål gives der her i bogen svar på. Der sættes spot på, hvor vigtige rollemodeller forældrene er, og hvor meget forældrenes nærvær og engagement betyder for børnene. Derudover gøres det klart, hvorfor forældrerepræsentanter i bestyrelser og råd må kende til dagtilbuddets kerneopgave og til de opgaver, der ligger inden for bestyrelsens område for på bedste vis at kunne understøtte dagtilbuddets arbejde og kvalificere samarbejdet.

Bogen er både en refleksionsbog og en værktøjsbog, og i fem dele klædes dagtilbuddets ledelse, dagtilbudsbestyrelse og forældreråd på til at få det bedste ud af samarbejdet, uanset om man er en del af et kommunalt, selvejende eller privat dagtilbud. Her gives letlæste introduktioner, refleksioner og værktøjer til:
  • Hvorfor forældre er betydningsfulde rollemodeller
  • Dagtilbuddets opgave og arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan
  • Rammen for arbejdet i bestyrelser og råd
  • De vigtigste opgaver i bestyrelser og råd, og hvordan man arbejder med dem
  • Hvordan bestyrelsen arbejder godt sammen og gør en forskel.
Bogen er relevant for både nye og mere erfarne dagtilbudsbestyrelser og forældreråd med henblik på at arbejde endnu mere kvalificeret på at skabe et givende fællesskab med og omkring børnene.

Kirsten Birk Lassen er indehaver af Følgeskabet, der er specialiseret i at udvikle og understøtte forældresamarbejdet i dagtilbud, og i den forbindelse har hun samarbejdet med en lang række dagtilbud og deres bestyrelser. Hun afholder kurser og foredrag om, hvordan man i fællesskab kan skabe dagtilbud af høj kvalitet til børnenes bedste.

'Bogen er en meget vigtig håndsrækning til forældre på deres børns vegne, og til ledelse og pædagoger med. Sammen kan de skabe en institution med indbygget sikkerhedsnet, kvalitet og en stærk kultur af fællesskab.'- Per Schultz Jørgensen i bogens forord

Se indholdsfortegnelse og forord til bogen
Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: 7892
ISBN: 9788771607987
Udgave måned/år: 05/19
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?