Hjernesmart pædagogik

Format: Bog
Sidetal: 292
Forfatter(e): Anette Prehn
kr. 321,50
ekskl. moms
kr. 401,88
inkl. moms

Hvordan kan hjerneforskningen berige den pædagogiske erfaring og de metoder, som vi allerede har og bygger på? Og hvad kan vi med fordel vide om børns (og vores egne) hjerner, så vi kan gå lidt smartere til de hverdagssituationer, der nogle gange driller?

Disse spørgsmål bliver udforsket i Hjernesmart pædagogik, som på letforståelig vis omsætter hjerneforskning til praktisk pædagogik. Bogen giver en indføring i hjernens spilleregler for alle, der indgår i relationer med børn og unge i hverdagen, og den præsenterer samtidig en række konkrete værktøjer, sange og lege til at stimulere børns læring, empati, indre ro og selvkontrol og derved styrke deres hjerner.

Bogen er bygget op som en rejse til fem ”destinationer” i hjernen med masser af eksempler og konkrete redskaber, som inspirerer læseren til at bygge bro til egne erfaringer og gå nye veje i samspillet med børn.

Se indholdsfortegnelse og forord til bogen

Anette Prehn er sociolog, prisvindende formidler og forfatter til en række bøger om hjernens spilleregler. Blandt andet har hun skrevet de populære Hjernesmart-bøger. Hun mestrer den særlige kunst at forklare svær viden på en enkel og jordnær måde, så den let kan forstås, huskes og gøre gavn i menneskers hverdag. Se mere: www.hjernesmart.dk.

Serien 'Hjernevenner' er en række små bøger om hjernens spilleregler, som er skrevet, så de kan forstås og bruges fra cirka 10 år og opefter. Dette er den første bog i serien.

Se alle bøger her

Sådan skriver anmelderne:
Bjarne W. Andresen, Pædagogen

.. et sandt overflødighedshorn af viden og aktivitetsforslag.

Læs hele anmeldelsen

Michael Andersen, pædagogisk leder i Gentofte Kommune

Anette Prehn bidrager i dén grad til at styrke og inspirere pædagogers samspil med børn.

Maria Grüner Vangmand, pædagog, Børnehusene Kokkedal

Hjerneforskning på hverdagssprog. En kæmpe øjenåbner!

Inger Marie Kristensen, skoleleder, Sct. Jacobi Skole

Vanskeligt stof gjort tilgængeligt for enhver. Fuld af praksisnære værktøjer. Læs den!

Anne Ørskov, lærer, Østervangskolen

En meget, meget brugbar bog. Gid, jeg havde læst denne bog allerede på min uddannelse - så havde jeg været klædt bedre på til at møde praksis.

Varenr.: 7475
ISBN: 9788771601770
Udgave måned/år: 11/15

Anette Prehn (1975) er en dansk sociolog, foredragsholder, underviser og forfatter til en række bøger om hjernens spilleregler, samt hvilken betydning, disse har for læring, ledelse, mental trivsel og socialt samspil. 

Anette Prehn er oprindeligt uddannet sociolog med særlig interesse for socialpsykologi og hjerneforskning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er i dag leder for Centre for Brain-Based Leadership and Learning.

Udover at være forfatter til en række anmelderroste bøger, vandt Anette Prehn i 2009 prisen som “Årets underviser – ledelse og coaching” ved den norske konference Confex. Anette Prehn er desuden formand for det Nationale Stresspanel.


Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?