Pædagogisk mindfulness

Format: Bog
Sidetal: 100
Forfatter(e): Flora Skouboe Eriksen
kr. 288,00
ekskl. moms
kr. 360,00
inkl. moms

Vi har et ansvar for at arbejde med og udvikle os selv, hvis vi vil skabe en forandring i det faglige og sociale miljø, vi som professionelle er en del af. Atmosfæren i klasselokalet og i institutionsrummet er afhængig af en indre balance, et nærvær og et overskud, som kan være vanskeligt at finde i en travl hverdag.

Denne bog viser en vej til, hvordan redskaber som mindfulness og meditation kan bruges til at skabe en øget mental elasticitet hos den professionelle voksne. Det er bogens intention, at man som fagprofessionel vil blive inspireret til at komme i gang med at bruge mindfulness som en daglig praksis i det pædagogiske arbejde.

Bogen indeholder masser af øvelser, der på en enkel måde kan bruges til at skabe det nødvendige mentale rum i hverdagen.

Til bogen hører desuden en cd-rom med tre guidede meditationer og en
hjemmeside med redskaber.

Besøg bogens hjemmeside på www.dafolo.dk/mindfulness.

Bogen henvender sig til alle, der arbejder inden for det pædagogiske fagområde, men den kan med fordel læses af andre faggrupper, der gerne vil styrke deres egne kompetencer inden for temaerne mindfulness og nærvær.

Se indholdsfortegnelse og indledning til bogen

Flora Skouboe Eriksen er uddannet ergoterapeut og har gennem mange år arbejdet med fysisk og psykisk arbejdsmiljø i BSTsystemet (bedriftssundhedstjenesten).

Flora har i dag sit eget firma, hvor hun kombinerer sine mange års erfaring med psykologisk, organisatorisk og pædagogisk teori med sin viden og træning i mindfulness. Floras særlige styrke er hendes store faglige viden samt hendes evne til at omsætte dette til almindelig daglig praksis. Flora er desuden en brugt og anerkendt foredragsholder.

"Pædagoger og lærere kan ved at arbejde med mindfulness være mere bevidste om, hvad der foregår i deres egen psyke og krop. Samtidig kan de være mere nærværende i deres samvær med børn og voksne. (…) I bogen og på den tilhørende cd er der en serie af udmærkede øvelser, som kan anvendes til meditation og til arbejde med kropsbevidsthed. De er alle velkendte, enkle og lette at gå til."
Læs hele anmeldelsen fra "Folkeskolen"

"Bogen virker let og overkommelig, og på den medfølgende cd er der tre guidede meditationer. Dele af disse vil også kunne bruges i de yngste klasser som et kærkomment pusterum i en travl hverdag, men er primært tiltænkt den voksne."
Læs hele anmeldelsen fra Børnehaveklasseforeningen

"Der er mange små nemme øvelser, de tre understøttes af den medfølgende cd. Gode, relevante øvelser (…) Forfatteren bruger mange gode billeder på det, hun fortæller om: hun sammenligner f.eks. vores sind med en båd på et hav af bølger eller med en harddisk, som skal defragmenteres af og til." - JAGOO

"Det er virkelig en velunderbygget praksisguide fuld af øvelser og støttende bemærkninger til det, der skal til for at udvikle den personlige formåen - at "blive et helt menneske" fuld af styrke og indre ro. En ro, der efter Flora Skouboe Eriksens vurdering vil komme til at smitte af på omgivelserne og videregive den indre balance hos dem, vi arbejder med. (…) En ganske spændendende lille sag, som jeg ud fra de mange henvisninger til yderligere materiale vil betragte som en inspirerende menu til videre studie for alle, der har andre menneskers udvikling som arbejdsdomæne. Bogen vil ikke mindst kunne være et godt værktøj i en tid, hvor inklusion er et mantra." - Specialpædagogik, nummer 1, 2013.

"Denne bog er skrevet målrettet de pædagogiske faggrupper. Men alle med interesse i mindfulness, meditation og nærvær kan anvende bogen. Bogen kan læses som en introduktion til mindfulness for begyndere. Den er hurtigt læst, let at forstå og indeholder mange praktiske øvelser (…) Let anvendelig bog om mindfulness, som kan være et godt redskab for de pædagogiske faggrupper til at skabe ro, balance og overskud i en presset hverdag."
Lektørudtalelsen fra Dansk BiblioteksCenter
Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: 7179
ISBN: 9788772816098
Udgave måned/år: 08/12

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?