Atomvaner

– Nøglen til at skabe gode vaner og bryde de dårlige
Format: Bog
Sidetal: 314
Forfatter(e): James Clear
Originaltitel: Atomic habits - An easy and proven way to build good habits and break bad ones
- 25%
kr. 314,50
kr. 235,87
ekskl. moms
kr. 393,12
kr. 294,84
inkl. moms

New York Times-bestseller, der har solgt over 1 mio. eks.
Tilbyder redskaber og lette strategier til at ændre dårlige vaner

James Clear er en af verdens førende eksperter inden for opbygning af vaner, og han giver i denne bog praktiske strategier, der lærer dig nøjagtigt, hvordan man danner gode vaner, bryder med de dårlige og lærer at mestre de små ændringer, der fører til store resultater.

Bogens hovedpointe er, at vaner bedst ændres i meget små skridt – ved at lede efter en lillebitte forbedring i alt, hvad man gør, i stedet for “alt eller intet”-løsninger. Efterhånden som handlingen gentages, vokser vanen sig stærkere og slår rod. Hver gang du gentager en vane, styrker du nemlig det neurale kredsløb, der associeres med denne vane, og derfor er gentagelse noget af det vigtigste i forhold til at automatisere vaner.

Andre gode pointer fra bogen:

  • Lav en implementeringsstrategi: Hvornår vil du præcis gøre hvad og hvor?
  • Vi bliver ændret af den verden, der omgiver os: Man kan indrette sig til gode vaner (gem chokoladen! Sæt løbeskoene frem! Læg telefonen ind i et andet rum!)
  • Fokuser på at skabe systemer. Fix dit input, og dit output løser sig selv: Formålet med at sætte mål er at vinde spillet – formålet med at opbygge systemer er at blive ved med at spille.
  • Byg ovenpå allerede eksisterende vaner: 'Efter NUVÆRENDE VANE vil jeg NY VANE'.

    James Clear er forfatter, oplægsholder og konsulent med fokus på vaner og udvikling. Hans arbejde har bl.a. kunnet ses i New York Times, Time Magazine og CBS’ This Morning. Hans hjemmeside, jamesclear.com, har hver måned millioner af besøg, og over 100.000 abonnerer på hans populære nyhedsbrev.
Sådan skriver anmelderne:
Martin Per Dybdal i Uddannelsesbladet

"Bogen er til alle, der ønsker at forbedre deres eget eller andres liv. Men den er også værd at læse for vejledere, mentorer, socialpædagoger og andre med lignende professionelle funktioner. Selv om man allerede har en masse teori og praksis i coaching og vejledning inden for vesten, er det værd at se, om ikke “Atomvaner” kan give noget inspiration og måske tilføje et par ting til værktøjskassen."


Se hele anmeldelsen.

Jacob Holm Krogsøe, Lektørudtalelse, Dansk bibliotekscenter

Ord som disse hænger ved efter end læsning "Efterhånden som bevismaterialet voksede, skete det samme for min identitet som forfatter. Jeg lagde ikke ud med at være forfatter. Jeg blev det i kraft af mine vaner." Det er nemlig ikke tale om et hurtigt fix. Man skal ikke bare tænke, at man vil ændre noget, man skal gøre det. Og så kan selv de helt små skridt blive til en episk vandretur.

Fornem selvhjælpsbog, der bør stå i alle samlinger.

Varenr.: 8070
ISBN: 9788772340135
Udgave måned/år: 12/20
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?