Ledelse er at skabe en beboelig verden

– 20 læsestykker om ledelse, værdiskabelse og dømmekraft
Format: Bog
Sidetal: 146
Forfatter(e): Klaus Majgaard
kr. 276,50
ekskl. moms
kr. 345,62
inkl. moms

Denne bog samler en række artikler og essays skrevet i perioden 2013-2022. Artiklerne afspejler både vores umiddelbare, aktuelle samtid og mere generelle og tidløse indsigter og beskriver udfordrende og konfliktfyldte aspekter af ledelse – det være sig ledelse under kriser, non-hierarkiske organisationsformer og sammenhængen mellem lederens selvforståelse og organisationsforståelse.

Bogen er inddelt i fem dele, der ud fra hvert sit fokus beskriver det spændingsfelt, der udøves ledelse indenfor:

  1. Krydsfeltet mellem politik og praksis: At forhandle mandat og skabe en tilpas og meningsfuld sammenhæng mellem politik og faglig praksis
  2. At bane vej for fælles handling: At løfte denne opgave i konfliktfyldte landskaber
  3. Ledelse under kriser: At evne ledelsesmæssig selvindsigt og dømmekraft, når man presses ud af den normale praksis
  4. Dansen mellem person og rolle: At investere personlighed i ledelsesrollen og samtidig huske skillelinjen mellem rolle og person
  5. At udvikle bevidsthed: At udvikle sin evne til opmærksomhed udadtil og indadtil.

Fælles for alle artiklerne er, at de giver bud på brugbare perspektiver og greb, som du kan afprøve i din praksis som leder. Bogens artikler kan bruges til individuel refleksion eller til samtaler i ledergrupper, i netværk og på lederuddannelser.

 

Sådan skriver anmelderne:
Ledetråden, BUPL, september 2023

Klaus Majgaard har en syv viden om offentlig ledelse for, han har været der selv – og så skriver han skarpt og morsomt. Hans bog har ikke ét kedeligt øjeblik, og dens 20 artikler har fantastiske overskrifter. Vi snupper lige et fra stykker: 'Kunsten at hykle' og 'Når lederen bliver din mor'. Teksten lever op til overskrifterne i en energisk lærebog fyldt med brugbare perspektiver og greb. 

Tom Ekeroth, journalist

Tilsammen en meget anderledes ledelsesbog uanset om Majgaard skriver om "kunsten at hykle" eller lader os nærstudere ledermødernes anatomi, så kan jeg se, hvad der egentlig skete i marathonmøder genoplevet i erindringen.
Bogen holder hele vejen igennem, men jeg er særligt begejstret for del fire, der handler om "dansen mellem person og rolle", en vanvittigt krævende balance. Lederrollen er genstand for både idealiseringer og dæmoniseringer, og at forvalte dette hører med til det at være leder.


Læs hele anmeldelsen her

HK

"Anbefaling til sommerferielæsning: Klaus Majgaard, grand old man i forskning og praksis i offentlig ledelse, deler i 20 korte og letlæste artikler sine tanker om ledelse, værdiskabelse og dømmekraft. En veloplagt bog til sommerhuset eller strandstolen." HK, juni 2023


Læs omtalen her

Varenr.: 8210
ISBN: 9788772343051
Udgave måned/år: 05/23
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?