10 tanker om digital dannelse

Format: Bog
Sidetal: 164
Forfatter(e): Stine Liv Johansen
Nyhed
kr. 155,00
ekskl. moms
kr. 193,75
inkl. moms

Mange af os spillede computer i 1980’erne, kom på internettet i 1990’erne og de sociale medier i 2000’erne. Så hvorfor halter debatten om de digitale teknologier stadigvæk bagefter – hvorfor skaber den ofte mere forvirring end afklaring?

I dag fletter de digitale teknologier og medier sig ind i stort set alle aspekter af vores liv – privat, på skolerne, på jobbet, i offentligheden og i den demokratiske samtale.

Når vi udfordres af det digitale, efterspørger vi mere digital dannelse. Men hvad er det egentlig, vi skal dannes til? Hvad består relevant digital dannelse af i det 21. århundrede? Og hvad skal der til, for at børn, unge og voksne bliver digitalt dannede?

Denne bog vender og drejer begrebet ’digital dannelse’. For: Hvis digital dannelse er svaret, hvad er så spørgsmålet?

Stine Liv Johansen er ph.d. i medievidenskab, lektor i børns medier ved Center for Børns Litteratur og Medier på Aarhus Universitet og tidligere formand for Medierådet for Børn og Unge.

Sådan skriver anmelderne:
Alt om data, juni 2022:
Ny bog om digital dannelse: “Drop skærmskam og tag det digitale liv seriøst”

Skru ned for skærmskam og dårlig samvittighed, og fyr op for nysgerrighed, indsigt og forståelse. Sådan lyder et par af opfordringerne i bogen “10 tanker om digital dannelse”, der har til formål at inspirere til mere refleksion og flere nuancer i samtalen – både i børne- og voksenhøjde.

Læs artiklen her


 

Varenr.: 8151
ISBN: 9788772341750
Udgave måned/år: 06/22
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om pædagogik og læring

Bliv opdateret på nyeste faglitteratur, spændende konferencer og gode tilbud

 

Tilmeld dig her