Multimodalitet 1.-6. klasse

– analyse og produktion i et socialsemiotisk, scenariedidaktisk perspektiv
Format: Bog
Forfatter(e): Simon Skov Fougt, Mikkeline Blatt Hoffmeyer og Anne Løvland
kr. 237,00
ekskl. moms
kr. 296,25
inkl. moms

Bogen er rettet mod danskundervisning på læreruddannelsens undervisningsfag dansk 1.-6. klasse. Bogen præsenterer en socialsemiotisk forståelse af multimodalitet i et scenariedidaktisk perspektiv, dvs. undervisning, som kombinerer analyse med produktion, inspireret af, hvordan man analyserer og producerer multimodalt i verden uden for skolen. Der lægges særlig vægt på, hvorfor og hvordan man underviser i dette i indskolingen.

Multimodalitet i et scenariedidaktisk perspektiv handler således om at sætte eleverne i sociale situationer, hvor det giver mening at arbejde analytisk eller produktivt med multimodale tekster.

Bogen giver læseren et multimodalt begrebsapparat og viser, hvordan det kan anvendes gennem modelanalyser af både fiktive og ikke-fiktive tekster, herunder billedbøger, mockumentary, reklamefilm, lydfortællinger, teaterforestillinger, fagbøger og animationsfilm. Derudover sættes der fokus på at arbejde med kildekritik på eksempelvis hjemmesider og hos influencers.

I vores podcast Viden på vejen kan du blive klogere på, hvorfor arbejdet med multimodalitet er vigtigt. Hør afsnittet her

Sådan skriver anmelderne:
Lektørudtalelse, Dansk bibliotekscenter
Det er en fagligt meget velfunderet udgivelse, som virkelig klæder sin læser på både teoretisk og praktisk til at kunne undervise kvalificeret i multimodale værker. En oplagt grundbog til læreruddannelsen. 
Mette Sofie Kirkedal, UCN, læreruddannelsen, Aalborg
Jeg har brugt Multimodalitet 1.-6. klasse - analyse og produktion i et socialsemiotisk, scenariedidaktisk perspektiv i dette semester. Det er en fremragende bog. Nem at forstå, nem at gå til, gode eksempler og fine modelanalyser. De studerende forstod det hele. Det er virkelig, virkelig en god bog, som nu er fast på mit pensum. Tak for den.
Varenr.: 8051
ISBN: 9788771609769
Udgave måned/år: 12/19
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?