Kulturfagenes didaktik E-bog

Format: E-Bog
Sidetal: 112
Forfatter(e): Anders Stig Christensen, Lars Allan Haakonsen, Hans Krab Koed og Annika Hvithamar
kr. 247,00
ekskl. moms
kr. 308,75
inkl. moms

Denne bog er en e-bog
Når du køber e-bogen, bliver bogen leveret til din mailadresse inden for 1 time. E-bogen er i epub-format, og bogen er DRM-beskyttet. Bogen bliver låst til én bruger og kan derfor ikke videresendes til andre.

Denne bog er skrevet med henblik på undervisning i grundskolen, og den præsenterer en didaktik for tre af skolens kulturfag: historie, kristendomskundskab og samfundsfag.

Bogen henvender sig både til lærerstuderende og til nyuddannede såvel som erfarne lærere, der ønsker en konkret og overbliksskabende introduktion til fagenes indhold og arbejdsformer og til, hvordan man kan undervise i dem. Den er således tænkt som en håndbog til dem, der ønsker didaktisk og undervisningsmæssig inspiration til og viden om netop et eller flere af disse fag.

De tre kapitler i bogen, der præsenterer hvert sit fag, er bygget op om otte spørgsmål, der omhandler fagenes formål, indhold, elevforudsætninger, arbejdsformer og evaluering:

  1. Hvad er formålet og hvorfor undervise i faget? 
  2. Hvordan kan kompetencer og kompetencemål forstås i faget? 
  3. Hvad ved vi om eleverne og deres forudsætninger for faget? 
  4. Hvilke arbejdsformer og metoder er vigtige og relevante i faget? 
  5. Hvilket indhold er vigtigt i fagets kompetenceområder og på tværs af dem? 
  6. Hvilke læremidler er relevante, og hvordan skal de bruges? 
  7. Hvordan kan evaluering se ud i faget? 
  8. Hvordan tilrettelægges den afsluttende prøve?

Kapitlerne er beregnet til at kunne stå alene, men læst i sammenhæng giver de et billede af tre skolefag, der har rigtig meget til fælles, men som også på hver deres måde og med hver deres metode kan bidrage til den demokratiske dannelse af vores børn.

Bogen er skrevet af Anders Stig Christensen, Lars Allan Haakonsen, Hans Krab Koed og Annika Hvithamar, der alle har stor og bred erfaring med undervisning i de pågældende fag, enten fra grundskolen eller på læreruddannelsen.

Se indholdsfortegnelse og forord til bogen

Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: 7160-786-4
ISBN: 9788771607864
Udgave måned/år: 09/17
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?