Overlevelsesguide for nye lærere E-bog

Format: E-Bog
Sidetal: 236
Forfatter(e): Kari Kragh Blume Dahl, Per Fibæk Laursen og Bent B. Andresen
kr. 213,50
ekskl. moms
kr. 266,88
inkl. moms

Denne bog er en E-bog
Når du køber e-bogen, bliver bogen leveret til din mailadresse inden for 1 time. E-bogen er i epub-format, og bogen er DRM-beskyttet. Bogen bliver låst til én bruger og kan derfor ikke videresendes til andre.

Lærerjobbet er et drømmejob for mange nyuddannede lærere, og de glæder sig til at starte i skolen, når de er færdige med deres ud­dannelse. Men i de første år som ny lærer oplever mange også, at det kan være en udfordring at finde sine ben i jobbet.

Formålet med denne bog er at hjælpe nye lærere godt ind i skolens verden, så de nemmere finder sig til rette i lærerprofessionen. Bogen behandler en række typiske udfor­dringer, som nye lærere ofte oplever, og giver gode råd og tips til, hvordan man kan håndtere og ar­bejde med disse udfordringer. Bogen kan bl.a. bruges i forbindelse med overvejelser over spørgsmål som:

  • hvordan man bevarer motivationen i jobbet
  • hvordan man klarer de mange nye og ofte svære opgaver
  • hvordan man håndterer forældresamarbejdet
  • hvordan man arbejder med inklusionsudfordringer
  • hvordan man får mest muligt ud af samarbejdet med kollegerne.

Bogen henvender sig først og fremmest til nye lærere, men ledere, undervisere, kollegaer og mentorer i skoler, på professions­højskoler og i andre uddannelsesmæssige sammenhænge kan også have glæde af at læse med.

Sådan skriver anmelderne:
Tine Brock, VIA University College

Overlevelsesguide for nye lærere er en velresearchet og velskrevet bog om de udfordringer, man står i som helt ny lærer. Det er en smule nedslående at kende omfanget af opgaver og udfordringer opstarten af lærerlivet giver, men der kan være trøst at hente i at vide, at man ikke er alene om oplevelsen.


Bogen er en øjenåbner for skoleledere, mentorer og teams, der tager imod nye lærere. Der ligger en opgave i at sikre de nye læreres trivsel. Her giver bogen indblik i, hvad de står med og handlemuligheder for skolen til at løse opgaven.


Som nyuddannet kan jeg være i tvivl, om bogen giver flere bekymringer end svar, da bogen aldrig bliver konkret på, hvordan opgaverne kan løses men mere gør opmærksom på, at der er mange af dem.


Jeg vil klart anbefale bogen til skoleledere, mentorer, teams, lektorer på læreruddannelsen samt studerende på sidste år på læreruddannelsen, der har mulighed for at drøfte indholdet i fællesskab.

Lektørudtalelse, DBC

”En rigtig god og velskrevet bog, der er særdeles relevant. Bogen som helhed giver en god indføring i det udfordrende ved at begynde som ny lærer - bl.a. gennem cases, interviews og observationer.”

Sebastian Bjerril, Folkeskolen.dk

Artikel i Folkeskolen: 


Ny 'overlevelsesguide' vil hjælpe nye lærere igennem det første år 


Det kan lyde meget voldsomt at snakke om, at nye lærere har brug for en decideret overlevelsesguide for at kunne holde til det job, de lige har brugt fire år på studiet til at forberede sig på. 


Ikke desto mindre står tre forskere på Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) bag netop sådan en bog, der lige er kommet på hylderne. 


Igennem bogen kan man læse udsnit af oplevelser fra både nye og erfarne lærere om, hvordan de har oplevet deres første tid som lærer, og forfatterne har også indsamlet erfaringer fra lærere, der har fortalt faget. 


Læs hele artiklen her.

Varenr.: 7234-234-4
ISBN: 9788772342344
Udgave måned/år: 03/22
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?