Viljestyrke

– genopdag menneskets største styrke
Format: Bog
Sidetal: 278
Forfatter(e): Roy F. Baumeister og John Tierney
- 25%
kr. 287,00
kr. 215,25
ekskl. moms
kr. 358,75
kr. 269,06
inkl. moms

Uanset hvordan man definerer succes - en lykkelig familie, gode venner, en tilfredsstillende karriere, et sundt helbred, økonomisk sikkerhed, frihed til at forfølge sine passioner - er definitionen som regel ledsaget af et par betingelser. Når psykologer isolerer de personlige egenskaber, der forudsiger 'positive resultater' i livet, finder de altid tilbage til to menneskelige træk: intelligens og selvkontrol. Indtil nu har forskerne stadig ikke fundet ud af, hvordan man permanent kan forbedre intelligens. Men de har opdaget, eller i det mindste genopdaget, hvordan man kan forbedre sin selvkontrol.

Derfor denne bog! Forfatterne mener, at forskning i viljestyrke og selvkontrol er det bedste håb, psykologien har, for at kunne bidrage til menneskeligt velbefindende. Viljestyrke lader os forandre os selv og vores samfund på både små og store måder.

Bogen henvender sig til alle med interesse for menneskets psyke og den fascinerende 'selvkontrol', som i bogen udfoldes og giver mange aha-oplevelser for læseren. Bogen er skrevet i et inspirerende sprog og med mange relevante eksempler fra både forskningen og menneskets hverdag. Læser du denne bog, vil du have et godt grundlag for at arbejde med dig selv og din egen selvkontrol i hverdagen.

Kan viljestyrke styrkes? Læs et uddrag af bogen her

Sådan skriver anmelderne:
Per Schultz, professor, dr.phil.

Jeg synes det er en spændende bog, der på mange måder er et godt indspark i debaten om karakterdannelse. Her er vægten på viljestyrke og især selvkontrol, og med den systematiske tilgang at være på empirisk grundlag, er det interessant læsning. Og man behøver ikke være enig, når det efter min mening fører til uhyrligheder, som fx at lære spædbarnet selvkontrol ved at undlade at gå ind til et grædende barn. Her er den kinesiske træning slået igennem. Men der er meget at hente og jeg har læst med stort udbytte og med en blyant i hånden, så jeg kan vende tilbage til bogen.

Heidi Mørch, DBC

Indholdsmæssigt en glimrende bog, der gør en klogere, samtidig med at den er underholdende, tilgængelig og fuld af fascinerende historier om hjernens kompleksitet og udvikling.

Varenr.: 7780
ISBN: 9788771605884
Udgave måned/år: 01/19

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?