Bære- og væredygtige rum i skolen

Format: Bog
Sidetal: 103
Forfatter(e): Stine Clasen og Christina Baluna Hostrup
kr. 275,50
ekskl. moms
kr. 344,38
inkl. moms

I denne bog retter forfatterne blikket mod rummets betydning for børns læring og trivsel i skolen.

De præsenterer en tilgang, hvor der bevidst tages stilling til de fysiske rammer og rummets didaktik. I bære- og væredygtige rum oplever børn og voksne, at der er overensstemmelse mellem aktivitet og rammer. Disse rum er harmoniske i indretningen, tydeligt kodede, understøttende i de visuelle identiteter og opryddelige. En bevidst indretning kan være med til at etablere fællesskabende rum, der giver mulighed for fordybelse og tryghed for børnene.

Gennem konkrete eksempler og fortællinger fra praksis introducerer

forfatterne begreber, rammer og modeller, som pædagogisk personale kan arbejde med for at understøtte læring og trivsel for børnene i skolen.

Bogen er inspireret af Center for Væredygtigheds principper for menneskelig trivsel og kobles yderligere sammen med en pædagogisk grundet bæredygtighedstanke.

Med bogen følger en stor flot plakat med illustrationer fra bogen til ophæng i klassen eller personalerummet. Plakaten findes også i A3-størrelse til print under fanen supplerende materialer.

Sådan skriver anmelderne:
Henrik Munch Jørgensen ,Lektørudtalelse, Dansk bibliotekscenter

"Det er en yderst interessant og inspirerende udgivelse, som giver en god forståelse af rummets betydning for læringsprocesserne. Bogen er meget handlingsfokuseret og giver undervisere god inspiration til at kunne skabe læringsrum. som rammesætter, vejleder og understøtter den intenderede læring. 


Bogen anbefales meget kraftigt til lærerbiblioteker samt de pædagogiske uddannelses samlinger."


 

Steen Hildebrandt

"Det er en velkommen, nødvendig og velskrevet bog, som jeg har været glad for at læse. En bog, der på en inspirerende måde hele tiden veksler mellem det praktiske, erfarede og sete, og det teoretiske, modelmæssige, begrebsmæssige og diskuterende.”

– Steen Hildebrandt i bogens forord

Varenr.: 8094
ISBN: 9788772340357
Udgave måned/år: 01/21
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?