Sensitivering af organisationer

– Psykologisk tryghed, resonans og ledelse
Format: Bog
Sidetal: 192
Forfatter(e): Anne Linder, Jens Linder og Jesper Gregersen
kr. 324,50
ekskl. moms
kr. 405,62
inkl. moms

Ledelse i en pædagogisk praksis bør altid sigte mod at styrke udviklingen af den psykologiske tryghed i organisationen for herigennem at skabe mulighed for, at læringens drivkraft kan opstå i det daglige samspil mellem voksne og børn. Drivkraften i læring kan beskrives som den knitren eller vitalitet, der opstår i det gode samspil mellem lærer, elever og det, de er samlet om. Om et sådant samspil kommer til at emme af vitalitet, afhænger af en lang række faktorer.

Bogen Sensitivering i organisationer er et konkret bidrag til arbejdet med at udfolde organisatoriske og relationelle elementer, der kan danne grundlag for resonansrum for læring og udvikling i skoler og institutioner. På baggrund af et pædagogisk udviklingsprojekt på Mølleholmskolen i Høje-Taastrup Kommune beskriver bogen, hvordan man som skole kan styrke den pædagogiske kultur i en mere positiv og ressourceorienteret retning. Med udgangspunkt i ICDP-programmet, der er et relations- og ressourceorienteret program med fokus på at udvikle de professionelles relationelle kompetencer, er det nemlig lykkedes Mølleholmskolen at skabe bedre psykiske arbejds- og læringsmiljøer. På baggrund af disse erfaringer gennemgår bogen en række forskellige perspektiver og praksisser, der kan medvirke til at styrke samspillet på skolen og hermed muligheden for, at børn og voksne kan opleve tryghed og vitalitet i deres læringsmiljøer.

Bogen henvender sig til alle professionelle aktører, der – ud fra et ledelsesperspektiv – er optaget af, hvordan man kan styrke inklusionen ved at inddrage de relationelle kompetencer i sin personlige ledelsesstil og i opgaven med at styrke den psykologiske tryghed og sensitivere organisationen.

Samtidig kan bogen være en inspiration for alle, der ønsker at implementere en relations- og ressourceorienteret pædagogik i skoler med fokus på gode psykiske arbejds- og læringsmiljøer.

Sådan skriver anmelderne:
Folkeskolen, august 2023

”Det er både interessant, relevant og inspirerende at læse bogen. Om man er leder eller medarbejder i skolen, er der guldkorn at hente til arbejdet med den professionelle dømmekraft og måske også den faglige stolthed. Og er det i bund og grund ikke også derfor vi arbejder i skolen? Vi vil gerne gøre en forskel for børn og unge. Jeg kan varmt anbefale bogen.”


Læs hele anmeldelsen her

Varenr.: 8196
ISBN: 9788772342863
Udgave måned/år: 05/23
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?