Bedre tekstlæsning på ungdomsuddannelserne

Format: Bog
Sidetal: 162
Forfatter(e): Jesper Bremholm, Bettina Buch og Peter Heller Lützen
kr. 234,00
ekskl. moms
kr. 292,50
inkl. moms

Læsning er en udfordring for mange elever på ungdomsuddannelserne, og det bekræftes af de mange undervisere, som oplever det hver dag: Eleverne har rigtig svært ved at uddrage substans af de tekster, de bliver præsenteret for.

En god faglig udvikling og et sikkert læsefundament er et vigtigt led i unge menneskers oplevelse af at være i trivsel og have selvtillid. Det er derfor en god ide - og det er ikke for sent! - at hjælpe eleverne til bedre tekstlæsning, så de bliver rustet til mødet med komplicerede tekster. Med mere dybde i læsningen styrkes både elevernes faglige læring og deres langsigtede udvikling af gode læsestrategier.

Det er missionen med denne bog. Den handler nemlig om, hvordan man didaktisk kan tilrettelægge fagundervisningen, så alle får mere ud af den. Med en lang række eksempler, der repræsenterer en bred vifte af både fag, niveauer og ungdomsuddannelser, præsenterer de tre forfattere gode og systematiske læse- og skrivestrategier, der kan øge elevernes udbytte af den faglige læsning.

I bogen inddrages eksempler på læseguides og stilladseret læsning i både naturfagene, kulturfagene og dansk.

Bogen henvender sig til undervisere på alle ungdomsuddannelser, også eud og de øvrige gymnasiale retninger.

Bogen er en del af serien Unge i udvikling.

Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: 7732
ISBN: 9788771605204
Udgave måned/år: 09/20
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?