Empati

Format: Bog
Sidetal: 24
Forfatter(e): Anette Prehn
kr. 43,50
ekskl. moms
kr. 54,38
inkl. moms

Minimumskøb: 5 stk.
Leveringstid: Medio november 2021

Antal Pris/stk.
5 kr. 41,50
30 kr. 38,50

Empati handler om, hvordan vi mennesker i overraskende mange sammenhænge kan komme til at glemme vores medfølelse med andre. ikke af ond vilje, men fordi vi for eksempel har travlt eller er optaget af noget andet.

Serien Menneskekender er en række minibøger, der forklarer socialpsykologi i øjenhøjde. De viser, hvordan vi kan ændre nogle af de uheldige mønstre, som let kan opstå mellem mennesker, ved at tilvælge værdier som Mod. Bøgerne er skrevet til teenagere og de voksne, der omgiver dem. De fås som klassesæt og anbefales brugt i udskolingsklasser.

Anette Prehn er sociolog og en af Danmarks mest anerkendte formidlere af forskning i øjenhøjde med børn og unge. Hun står blandt andet bag bestsellerserien "Hjernevenner". Se mere på www.hjernesmart.dk, hvor du også finder refleksionsspørgsmål til bogen. eller følg Anette Prehn og #hjernesmart på Instagram eller Facebook.

Se alle bøger her

 

 

Sådan skriver anmelderne:
Bjarne W. Andresen, Pædagogendk

Det er en svær øvelse at prøve at sætte sig i en anden persons sted. Derfor fylder empati meget i arbejdet med andre mennesker. Ikke blot hos professionsudøveren, men også som et begreb, vi ønsker at give børn og unge indsigt i.


Med Empati er der kommet et overskueligt hæfte til unge. Med udgangspunkt i to cases i en klasse og et eksperiment blandt teologistuderende viser Anette Prehn, at vi alle kan blive udfordret på vores handlinger, uanset hvor empatiske vi er. Det kan fx skyldes gruppepres, angsten for selv at blive mobbet eller noget så jordbundet som tidspres.


Læs hele anmeldelsen her


Empati er tredje hæfte i serien Menneskekender, som henvender sig til teenagere. På www.hjernesmart.dk kan man finde refleksionsspørgsmål til hæfterne samt supplerende materiale.


Jeg håber, at alle i løbet af deres teenageår stifter bekendtskab med Menneskekenderserien, enten i skole, fritidstilbud eller privat.

Lektørudtalelse, Dansk bibliotekscenter, vurderet af Henrik Munch Jørgensen

Det er en rigtig god bog, som kommer godt rundt om sit emne på meget få sider.


Bogen er velskrevet, let at læse og forstå, og giver gode værktøjer til at udvikle sig som menneske.


Der findes ikke rigtig tilsvarende, nye bøger for unge om empati. Men det vil være oplagt også at læse de øvrige udgivelser i serien ”Menneskekender”.


Ligeledes kan forfatterens serie ”Hjernevenner”, eksempelvis titlen Tag nye billeder med hjernen, anbefales.

Varenr.: 8063
ISBN: 9788771609813
Udgave måned/år: 09/21

Anette Prehn (1975) er en dansk sociolog, foredragsholder, underviser og forfatter til en række bøger om hjernens spilleregler, samt hvilken betydning, disse har for læring, ledelse, mental trivsel og socialt samspil. 

Anette Prehn er oprindeligt uddannet sociolog med særlig interesse for socialpsykologi og hjerneforskning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er i dag leder for Centre for Brain-Based Leadership and Learning.

Udover at være forfatter til en række anmelderroste bøger, vandt Anette Prehn i 2009 prisen som “Årets underviser – ledelse og coaching” ved den norske konference Confex. Anette Prehn er desuden formand for det Nationale Stresspanel.

 


Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?