Anette Prehn

Her på siden finder du en oversigt over bøger skrevet af Anette Prehn.

 

Om Anette Prehn

Anette Prehn (1975) er en dansk sociolog, foredragsholder, underviser og forfatter til en række bøger om hjernens spilleregler, samt hvilken betydning, disse har for læring, ledelse, mental trivsel og socialt samspil.

 

Anette Prehn er oprindeligt uddannet sociolog med særlig interesse for socialpsykologi og hjerneforskning. Hun har været iværksætter siden 2005 og er i dag leder for Centre for Brain-Based Leadership and Learning.

 

Anette Prehn

 

Udover at være forfatter til en række anmelderroste bøger, vandt Anette Prehn i 2009 prisen som “Årets underviser – ledelse og coaching” ved den norske konference Confex. Anette Prehn er desuden formand for det Nationale Stresspanel.

 

Bøger af Anette Prehn

Anette Prehn står bag en række anmelderroste bøger om hjernens spilleregler. Bl.a. har hun skrevet Hjernesmart-trilogien, som består af bøgerne Hjernesmarte børn (2015), Hjernesmart pædagogik (2015) og Hjernesmart ledelse (2016).

 

Anette Prehn står også bag serien Hjernevenner, som er en række minibøger skrevet til børn fra 10 år og op. Bøgerne er skrevet på en måde, så børnene selv kan læse dem og blive klogere på, hvordan hjernen egentlig fungerer, og hvordan den kan gøres til medspiller i hverdagen.

 

Nyeste skud på stammen er serien Menneskekender, som er en række minibøger, der forklarer socialpsykologi i øjenhøjde. De viser, hvordan vi kan ændre nogle af de uheldige mønstre, som let kan opstå mellem mennesker, ved at tilvælge værdier som Empati, Mod og Ansvar. Bøgerne er skrevet til teenagere og de voksne, der omgiver dem.

 

Flere af Anette Prehns bøger er oversat til andre sprog, bl.a. engelsk, tysk, russisk og kinesisk.

 

Anette Prehns bøger er desuden udgivet som e-bøger og lydbøger, og der er blevet solgt mere end 100.000 eksemplarer af hendes bøger i Danmark.

 

Oversætter hjerneforskning til hverdagssprog

Anette Prehn bygger bro mellem dagligdag og det komplekse emne, hjernen. Hun formidler sin viden på en letforståelig og til tider humoristisk måde i øjenhøjde med børn, unge og voksne.

 

I sine anmelderroste bøger formidler hun, hvordan hjerneforskning og socialt samspil kan kombineres i hverdagen. Bøgerne giver en række håndgribelige redskaber til brug i hverdagssituationer, hvor hjernens spilleregler kan anvendes. Den røde tråd i Anette Prehns bøger er, at hjernes skal gøres til medspiller i stedet for modspiller.

 

Anette Prehns bøger henvender sig til alle, der er interesseret i at lære mere om, hvordan hjernens spilleregler og logikker fungerer. Dog kan de med fordel læses af pædagoger, lærere og andre, som dagligt indgår i relationer med børn og unge i alderen 3-18 år.

 

Se vores udvalg af bøger af Anette Prehn her: