At samtale sig til viden

Format: Bog
Sidetal: 158
Forfatter(e): Liv Gjems
kr. 274,00
ekskl. moms
kr. 342,50
inkl. moms

Sproglig læring er ikke bare én form for læring blandt mange. Når børn lærer at tale, lærer de grundlaget for at lære. Gennem sproget får vi kendskab til vores omverden og opbygger viden sammen. I samtaler formidler vi vores normer og opfattelser af ting, hændelser og mennesker til hinanden. Når børn samtaler med voksne, lærer de noget om deres hverdag og om verden, og de lærer samtidig, hvad man kan tale om og hvordan. I samtaler med børn formidler de voksne også, hvordan de opfatter børnene som samtalepartnere og som mennesker.

Denne bog præsenterer centrale teorier om sprog, sproglæring og viden. Fokus er på samtalers betydning for børn i den alder, hvor de er "lærlinge i kognitiv udvikling og tænkning". Gennem eksempler fra studier af dagligdagen i vuggestuer og børnehaver viser forfatteren, hvad der er på spil i børnenes læring og udvikling i deres dialoger med nære voksne.

Bogen er skrevet til pædagoger, som er børns professionelle, nære voksne i daginstitutioner. Den giver grundlæggende viden og praktiske anvisninger på pædagogers deltagelse i aktiviteter og dialoger med børn, hvor børnenes læring støttes - både om emnet og om sproget som socialt medie og som redskab til at lære.

Bogen er en del af serien Pædagogik og udvikling.

Sådan skriver anmelderne:
LFS nyt

Tekstens indhold er klart og underbygget af teoretisk viden og relevant forskning, som med fordel kan læses af pædagoger og andre som har interesse for børns læring. (...) Jeg giver At samtale sig til viden seks stjerner, begrundet i aktualiteten af bogens emne og indhold, samt den motiverende effekt, den har på læseren.

Magasinet Læsepædagogen

Bogen er skrevet i et klart sprog, hvilket er medvirkende til at gøre bogen særdeles læsevenlig (...) Bogen er god at blive klogere på og oplagt at læse i en faggruppe af fx pædagoger (...) Bogen giver stof til eftertanke i forhold til kommunikation med børn.

Varenr.: 7108
ISBN: 9788772815121
Udgave måned/år: 08/10

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?