DSA-vejledning - dansk som

Format: Bog
Sidetal: 144
Forfatter(e): Anne Froberg, Thomas Gitz-Johansen, Jens Normann Jørgensen, Anne Kærgaard, Anette Nymann og Marianne Thrane
kr. 287,00
ekskl. moms
kr. 358,75
inkl. moms

DSA-vejledning – dansk som andetsprog og den interkulturelle skole i praksis tager udgangspunkt i de vejledningsbehov, lærerne har – og dermed også i de temaer, som den enkelte vejleder i dansk som andetsprog kan blive stillet over for at skulle vejlede om.

Det er ambitionen at give den faglige vejleder inspiration og redskaber til – med faglig viden og overblik – at vejlede med fokus på elevernes undervisningsmæssige situation og behov. Samtidig
tilbyder bogen vejlederen konkrete redskaber til at imødekomme de dilemmaer, som kollegerne kan opleve som barrierer i forhold til de tosprogede elevers skolegang. For at kunne vejlede nogen, også sine kolleger, er man nødt til at kunne lytte til og tage udgangspunkt i de problemstillinger, som opleves som relevante nu og her. Hver for sig og samlet giver artiklerne inspiration til, hvordan bogens temaer kan introduceres for og drøftes med kollegerne.

Sådan skriver anmelderne:
Folkeskolen.dk

Kapitlet om udskoling og vejledning af Anne Froberg (som også har redigeret bogen) burde være pligtlæsning for alle, der er involveret i udskolings- og vejledningsprocesser med de tosprogede elever. Historien om Sarah er så klassisk, at den gør ondt. Der er stof nok til at folde kapitlet ud i et materiale for sig. Her er redskaber til at nå 95-procent-målsætningen - også for de tosprogede elever. Bogen anbefales varmt.

Varenr.: 7138
ISBN: 9788772815480
Udgave måned/år: 01/12
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?