Kirre - en bog om at møde,

Format: Bog
Forfatter(e): Gunilla O. Wahlström
- 50%
kr. 256,50
kr. 128,25
ekskl. moms
kr. 320,62
kr. 160,31
inkl. moms

Køb bogen og spar 50%

For et omsorgssvigtet barn kan det være barskt at få livet til at hænge sammen. I institutioner og skoler er disse børn sammen med andre børn, som kommer fra velfungerende hjem og som har fået masser af omsorg og kærlighed.

Som professionel, pædagog eller lærer, møder man omsorgssvigtede børn uden nødvendigvis at have et egentligt kendskab til deres livsvilkår. Børnene er der bare sammen med alle de andre børn. Men i børnehaven og i skolen støder normerne sammen. Og når problemerne tårner sig op, stilles der krav om, at de børn, der forstyrrer, skal væk fra fællesskabet. Blot at flytte barnet er imidlertid ingen løsning.

I bogen om Kirre ser man, hvordan et barn, som virkelig er blevet svigtet, ved hjælp af professionelle kan komme videre i livet, og at der findes muligheder. Her møder vi Kirre, personerne i hans hjemlige miljø og de professionelle omkring ham: Socialforvaltningen, børnehaven, børnehaveklassen og skolen, som bliver involveret i hans liv. Vi møder også hans plejeforældre.

Gunilla O. Wahlström har skrevet en medlevende beretning om, hvordan man giver et omsorgsvigtet barn uden hjemlig støtte mulighed for at lære - at lære at leve et værdigt liv, samtidig med at den tunge sociale bagage forbliver en del af dette barns historie og virkelighed. Den svenske lærer og forfatter Gunilla O. Wahlström har med denne bog levendegjort, hvordan et omsorgsvigtet barn på trods af tidlige skader får mulighed for at leve et værdigt liv.

Bogens force er dens indlevelse i barnets, moderens, pædagogens og lærerens virkelighed. Samtidig konfronteres læseren gennem mødet med Kirre og hans omgivelser med sider af sig selv på godt og ondt. Bogen er et stærkt vidnesbyrd om, at forfatteren kender forholdene indefra. Det mærkes, at Gunilla O. Wahlström selv er folkeskolelærer. Hun har endvidere skaffet sig viden om omsorgssvigtede børns verden gennem psyko-socialt arbejde og efteruddannelse i bl.a. USA og England i konflikthåndtering, vejledning og rådgivning.

Kirre henvender sig til alle, der har børn i deres varetægt, f.eks. lærere og pædagoger, lærer- og pædagogstuderende, socialrådgivere og sagsbehandlere, ja til alle, der føler ansvar for børns trivsel.

Bogen har i Sverige efterhånden vundet eksemplarisk status som udtryk for en involverende pædagogisk praksis, "Kirre-pædagogik". Bogen bruges som indledende grundbog til uddannelser af pædagoger m.fl. i Sverige.

"Det er sjældent at få fat i så god en bog, der fra første side griber sig fast i sjælen og sindet. Den giver meget stof til eftertanke, og kan varmt anbefales til jer alle."
Børne Sygeplejersken

Konsulentassistance/Trivsel/Supervision/Undervisning/Foredrag og dialogmøder/Familieterapi, rådgivning og vejledning - kontakt Oversætter Anne Mette Holstein www.am-holstein.dk

Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: kf7851
ISBN: 9788762405165
Udgave måned/år: 08/06

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?