Pædagogik i døgninstitutionen

Format: Bog
Sidetal: 304
Forfatter(e): Laila Gardezi Aggergaard, Lisbeth Bruus-Jensen, Jørgen Christiansen (red.), Lene Eriknauer, Helle Fisker, Steen Gaardsted, Janne Østergaard Hagelquist, Bente Kermenoglou Hansen, Claus Hegstrup, Signe Holm-Larsen, Lenette Jegsen, Jeanette Anja Jørgensen, Henriette Lieblein Misser, Brian Degn Mårtensson (red.), Kim Nielsen, Jens Nilsson, Lone Pedersen og Lars Rasborg
kr. 364,00
ekskl. moms
kr. 455,00
inkl. moms

Uanset diagnosticering, særlige behov eller boform er individet i et etisk perspektiv det samme. Pædagogikkens grundlæggende problemstillinger optræder med andre ord også i døgninstitutionen – forskellen findes i selve rammen og i det særlige fokus, en speciel livssituation afstedkommer.

Pædagogik i døgninstitutionen forsøger at give et overblik over et komplekst område ved at samle bidrag fra personer med både praktiske og teoretiske perspektiver og tilgange.

Bogen består af fire dele:

  1. Perspektiver
  2. Institutionstyper
  3. Pædagogik og metodik
  4. Pædagogik og organisation


Emner, der behandles, er blandt andet: behandlingspædagogik, miljøterapi, mentaliseringsbaseret pædagogik, selvpsykologi, positiv psykologi, undervisning i døgninstitution, tilsyn, magtanvendelse og kvalitetssikring samt praksis på socialpædagogiske opholdssteder, særligt specialiserede døgninstitutioner og sikrede institutioner.Sådan skriver anmelderne:
Anmeldelse i tidsskriftet Specialpædagogik

Det er en velskrevet og veldokumenteret bog (…) Bogen synes således egnet til studiebrug for efter- og videreuddannelserne og for andre med interesse for døgninstitutionslivet.

Rasmus Alenkær, psykolog, foredragsholder og forfatter

En ny og spændende bog om pædagogiske døgninstitutioner har set dagens lys. Bogen sætter fokus på en række af de etiske, moralske og politiske overvejelser man må gøre sig, når anbringelse af børn og unge kommer på tale. Det handler jo dybest set om anvendelse af magt, - og dette perspektiv tager bogens forfattere op til kærlig og kritisk behandling. Det kan jeg lide! (…) Bogen kan anbefales til enhver professionel, der arbejder med udsatte børn og unge.


Varenr.: 7294
ISBN: 9788772818443
Udgave måned/år: 02/13
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om pædagogik og læring

Bliv opdateret på nyeste faglitteratur, spændende konferencer og gode tilbud

 

Tilmeld dig her