I børnehøjde, magasin nr. 1, juni 2021

Format: Bog
Sidetal: 50
Forfatter(e): Signe Bjerre, Danny Schjødt Pedersen, Annette Haugaard og Julie Svensson Magelund
kr. 130,00
ekskl. moms
kr. 162,50
inkl. moms

TEMA: Leg

Vores magasin I Børnehøjde gør dig klogere på de 0-6-årige. Magasinet handler om alt det, der rører sig på dagtilbudsområdet. Du får dybdegående artikler, interviews, reportager og meget mere. Og du møder både forskere, forfattere og ikke mindst praktikere, der fortæller om deres egne hverdagserfaringer.

INDHOLD

Giv børnene god tid til at lege
For at blive god til at lege, skal man lege meget. Og det kræver, at der er voksne, der tager legen seriøst, siger Helle Marie Skovbjerg, der er Danmarks eneste professor i leg. Vi har besøgt udflytterbørnehaven Røde Rose.

Skal de voksne lege med?
Hvor meget skal du som voksen styre eller tage del i børnenes leg? I Kirkeby Børnehus bruger de et ”legehjul”, når de skal arbejde med de voksnes rolle i børnenes leg. Mød ressourcepædagog Nina Hougaard, der har fået ideen til legehjulet.

Børn skal lege for at udvikle hjernen
Leg er en væsentlig betingelse for udvikling af børns hjerner. Derfor er det vigtigt, at leg bliver prioriteret højt både i børnehaven og i skolen, lyder det fra ekspert i neuropsykologi Ann-Elisabeth Knudsen.

En tur på legepladsen
Vi har mødt tre pædagoer til en snak om leg. Hvilke lege var deres yndlingslege som barn, hvordan leger de i dag, og hvordan hjælper de børnenes leg på vej?

Den spontane leg er under pres
Lektor Hanne Hede Jørgensen efterlyser tålmodige voksne, der undersøger, hvad børn egentlig oplever som sjovt, og som tør lade larm og grimme ord fylde mere.

Leg med mindre snak
Instruktioner, irettesættelser og strømme af ord lukker ofte børns ører og fjerner deres fokus. Musikpædagog Maria Burgård sætter i stedet melodi, musik og bevægelse på de nødvendige beskeder.

Få gang i legen
Her får I en håndfuld lege, hvor det er tilladt at sætte lyd på sin begejstring, og hvor der er rigelig plads til, at alle unger kan sprælle med både arme og ben. Legene kan I lege på legepladsen, fodboldbanen, i skoven eller indenfor, hvor der god plads.

Se andre magasiner i serien I Børnehøjde
TEMA: Forældresamarbejde
TEMA: Børn i udsatte positioner

 

Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: 8133-1
ISBN: 9788772341620
Udgave måned/år: 06/21

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?