I børnehøjde, magasin nr. 1, juni 2021

Kundernes anmeldelser
(0 anmeldelser)
Format: Bog
Sidetal: 50
Forfatter(e): Signe Bjerre, Danny Schjødt Pedersen, Annette Haugaard og Julie Svensson Magelund
Nyhed
kr. 125,00
inkl. moms

Magasinet I Børnehøjde

Vores magasin handler om alt det, der rører sig på dagtilbudsområdet. Du får dybdegående artikler, interviews, reportager og meget mere. Du skal både møde forskere, forfattere og ikke mindst praktikere, der inspirerer og deler konkrete hverdagserfaringer. Magasinet udkommer fire gange om året. Hver gang med et nyt, aktuelt tema. Tegn abonnement på I Børnehøjde her. 

 

Magasin nr. 1, juni 2021

TEMA: LEG

GIV BØRNENE GOD TID TIL AT LEGE
For at blive god til at lege, skal man lege meget. Og det kræver, at der er voksne, der tager legen seriøst, siger Helle Marie Skovbjerg, der er Danmarks eneste professor i leg. Vi har besøgt udflytterbørnehaven Røde Rose.

SKAL DE VOKSNE LEGE MED?
Hvor meget skal du som voksen styre eller tage del i børnenes leg? I Kirkeby Børnehus bruger de et ”legehjul”, når de skal arbejde med de voksnes rolle i børnenes leg. Mød ressourcepædagog Nina Hougaard, der har fået ideen til legehjulet.

BØRN SKAL LEGE FOR AT UDVIKLE HJERNEN
Leg er en væsentlig betingelse for udvikling af børns hjerner. Derfor er det vigtigt, at leg bliver prioriteret højt både i børnehaven og i skolen, lyder det fra ekspert i neuropsykologi Ann-Elisabeth Knudsen.

EN TUR PÅ LEGEPLADSEN
Vi har mødt tre pædagoer til en snak om leg. Hvilke lege var deres yndlingslege som barn, hvordan leger de i dag, og hvordan hjælper de børnenes leg på vej?

DEN SPONTANE LEG ER UNDER PRES
Lektor Hanne Hede Jørgensen efterlyser tålmodige voksne, der undersøger, hvad børn egentlig oplever som sjovt, og som tør lade larm og grimme ord fylde mere.

LEG MED MINDRE SNAK
Instruktioner, irettesættelser og strømme af ord lukker ofte børns ører og fjerner deres fokus. Musikpædagog Maria Burgård sætter i stedet melodi, musik og bevægelse på de nødvendige beskeder.

FÅ GANG I LEGEN
Her får I en håndfuld lege, hvor det er tilladt at sætte lyd på sin begejstring, og hvor der er rigelig plads til, at alle unger kan sprælle med både arme og ben. Legene kan I lege på legepladsen, fodboldbanen, i skoven eller indenfor, hvor der god plads.

 

Abonnementspakken
Magasinet I Børnehøjde kan også købes som en del af en abonnementspakke. Som abonnement på I Børnehøjde får I adgang til hele vores univers, som består af fire dele: 

1. Magasinet I Børnehøjde

2. Podcasten I Børnehøjde

3. Fagligt indspark 

4. Årligt event 

Læs mere her.

Ingen anmeldelser endnu.
Skriv den første anmeldelse.
Varenr.: 8133-1
ISBN: 9788772341620
Udgave måned/år: 06/21

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?
Velkommen til det nye I Børnehøjde

Til dig, der hver dag gør en forskel for de 0-6-årige.

 

Tegn abonnement