Artikel: Stol på, at I og forældrene ønsker det samme
Stol på, at I og forældrene ønsker det samme
Dagtilbuddene kan gøre en reel forskel for børnene, hvis de samarbejder med forældrene. Undersøgelser viser samtidig, at de fleste forældre faktisk gerne vil have hjælp til, hvordan de støtter deres børns udvikling. Men målet for samarbejdet skal være tydeligt, siger lektor og forfatter Stine Elverkilde.
Podcast: I Fuglereden har de gjort op med de svære samtaler
Vi bruger rigtig meget tid på at tale med forældrene
I Fuglereden har de udviklet en samtalekultur, der gør op med de svære samtaler. Lyt med, når vi i denne nye episode af vores podcast I Børnehøjde besøger leder Tine Engelbrekt Nielsen, der bruger en stor del af sin tid på at tale med børnenes forældre.
Podcast: Stol på, at I og forældrene ønsker det samme
Stol på, at I og forældrene ønsker det samme
Vi ved fra forskningen, at det fremmer barnets læring, udvikling og trivsel, hvis de voksne i barnets liv samarbejder om de mål, man har for barnet, siger lektor og forfatter Stine Elverkilde. Men målet for samarbejdet skal være tydeligt.
Artikel: Vi bruger rigtig meget tid på at tale med forældrene (1)
Vi bruger rigtig meget tid på at tale med forældrene
I den integrerede institution Fuglereden har leder Tine Engelbrekt Nielsen skabt en samtalekultur, der gør op med de svære samtaler med forældrene. Hendes udgangspunkt er, at det aldrig er barnet, der er noget galt med.
Artikel: Samtaler mellem forældre og personale skal ikke kun handle om, hvor meget Emma har sovet og spist
Samtaler mellem forældre og personale skal ikke kun handle om, hvor meget Emma har sovet og spist
Personalet i en gruppe af dagtilbud i det sønderjyske skal fremover ikke blot samarbejde med far og mor, men involvere dem langt mere i deres børns hverdag, så alle forældre føler sig betydningsfulde. For sådan vokser kvaliteten af det pædagogiske arbejde og børns læring, siger dagtilbudsleder Inge Muusmann.
Artikel: Historisk har der aldrig været så mange forventninger til forældre som i dag
Historisk har der aldrig været så mange forventninger til forældre som i dag
Gode forældre bør engagere sig, lyder tidens krav. Arrangere legegrupper, spise fællespizza, bruge sprogkufferter derhjemme og følge med i digital kommunikation fra institutionen. Men far og mor er under massivt pres og tør sjældent sige nej, siger sociolog Maria Ørskov Akselvoll og opfordrer dagtilbud til at være mere opmærksomme på, hvad de kræver af forældre.
Fire hurtige spørgsmål til pædagogen og forælderen
Fire hurtige spørgsmål til pædagogen og forælderen
Vi har mødt to pædagoger og to forældre til en kort snak om, hvad forældresamarbejde er for dem, hvorfor forældresamarbejde er noget af det sværeste ved pædagogfaget, og hvilken betydning det gode forældresamarbejde har for børnene.