Styr på ordsprog og talemåder - sprogforståelse for 5.-9.

Format: Bog
Sidetal: 92
Forfatter(e): Dorthe Mølgaard Mathiasen
kr. 424,00
ekskl. moms
kr. 530,00
inkl. moms

Ordsprog og talemåder kender, forstår og anvender vi voksne sprogbrugere formodentlig uden at tænke nærmere over det. Dermed er vi med til at give de faste vendinger en funktion i vores sprog. Gennem årene er der skrevet mangt og meget om ordsprog, talemåder, fyndord og faste vendinger i faglitterære værker, og hvis man kigger på børnebibliotekernes hylder, kan man også finde sjove, illustrerede bøger, der forsøger at give læseren et indblik i netop den del af sproget. Kendetegnende for disse udgivelser er dog, at de er udgivet med henblik på underholdning og 'frilæsning' og ikke på undervisning.

I Styr på ordsprog og talemåder finder du en række aktiviteter, der netop er udviklet til undervisning, herunder sprogforståelse i danskfaget. Bogen er opbygget i to dele. Første del er en lærerdel, der giver et didaktisk fundament til at undervise i ordsprog og talemåder. Du får viden om ordsprog og talemåder i almindelighed, og om hvorfor det er vigtigt at arbejde med sprogforståelse som en integreret del af danskundervisningen.

Bogens anden del er en elevdel, der integrerer arbejdet med ordsprog og talemåder i meningsfyldte danskfaglige aktiviteter for 5.-9. klasse, og mange af aktiviteterne kan anvendes flere gange. Du kan vælge at anvende hele elevdelen som kompendium til din klasse, eller du kan plukke elementer ud, som passer til dine elever og din aktuelle undervisning.

Aktiviteterne kan eksempelvis anvendes mellem to længere forløb, eller man kan i en periode have fokus på sprogforståelse og arbejde koncentreret med ordsprog og talemåder.

Bogens elevdel findes også som digital ressource under supplerende materiale, så du kan arbejde elektronisk med opgaverne i din klasse. 

Se indholdsfortegnelse og forord til bogen

Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: 7605
ISBN: 9788771603620
Udgave måned/år: 10/17
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?