Dydsetisk skoleledelse

– Kunsten at udføre det rigtige arbejde på den rigtige måde
Format: Bog
Sidetal: 350
Forfatter(e): Viviane Robinson
Nyhed
kr. 320,00
ekskl. moms
kr. 400,00
inkl. moms

God skoleledelse betyder noget. Uden god ledelse er det umuligt at nå i mål med skoleudviklingsprojekter og -forandringer. Men hvad kendetegner god ledelse? Er erfaring og viden om feltet nok? Og hvordan ved man, hvad der er det rigtige at lede på?


At forsøge at definere, hvad der er det rigtige at gøre – og dét på den rig­tige måde – kan være en vanskelig øvelse, når man tager kom­pleksiteten i en skoles eller uddannelsesinstitutions hverdag i betragtning. I denne bog forsøger den internationalt anerkendte forfatter og forsker i skoleledelse Viviane Robinson ikke desto mindre at undersøge og besvare spørgsmålet om, hvordan man som skole- eller uddannelsesleder gør det rigtige på den rigtige måde. Og her spiller dyder en central rolle.


Robinson udforsker de dyder, som man må handle i overensstemmelse med for at excellere inden for skole- og uddannelsesledelse, og indkredser tre kategorier af dyder: ledelsesdyder, problemløsningsdyder og inter­personelle dyder. Bogen tilbyder praktiske eksempler på, hvordan man kan omsætte dyderne til konkret adfærd, og gennem bl.a. reflektionsspørgsmål og samtaleeksempler får du konkrete redskaber til at analysere dig frem til, hvilke grundlæggende antagelser der er styrende for dine handlinger.

Bogens temaer er en naturlig videreudvikling af Viviane Robinsons tidligere udgivelser: Elevcentreret skoleledelse (2015) og Færre forandringer, flere forbedringer (2018).

Ingen anmeldelser endnu.
Varenr.: 8204
ISBN: 9788772342979
Udgave måned/år: 09/23
Vælg type

Bøger om samme emne

Vi er sociale - er du?